ETT VATTEN MED VITAMINER

Vitamin Well Sparkling Water är ett friskt och milt kolsyrat källvatten, berikat med vitaminer och en mineral. Vattnet finns naturellt eller smaksatt med naturliga aromer från persika och hallon samt är berikade med vitamin B12, vitamin D, biotin, folsyra och mineralen selen.

Naturligtvis innehåller vårt vatten inget socker.

Vitamin Well Sparkling Water är ett alternativ till traditionellt mineralvatten och ger dessutom ett bra tillskott av vitaminer. Äter du en varierad och balanserad kost kan du dricka dem för den goda smakens skull.

SPARKLING WATER
PER 500 ML FLASKA RDI
Kolhydrater 0g
Varav sockerarter 0g
Vitamin B12 1.3µg 50%
Biotin 20µg 40%
Folsyra 80µg 40%
Vitamin D3 2µg 40%
Selen 22µg 40%
Vitamin B12
Vitamin B12 (Kobalamin) bidrar till normal bildning av röda blodkroppar, normal celldelning, normal funktion av immunsystemet samt normal energiskapande metabolism (cellernas ämnesomsättning).
Folsyra
Folsyra är ett b-vitamin som bidrar till normal blodbildning och normal celldelning. Folsyra bidrar även till normal funktion av immunsystemet. Dessutom har folsyra viss betydelse inför och under graviditeten för fostrets normala utveckling.
Biotin
Biotin är ett b-vitamin som spelar en generell roll i kroppens normala omsättning av proteiner, fett och kolhydrater (makronutrienter). Vidare bidrar biotin till normal funktion av snabbväxande vävnader såsom hud, hår och slemhinnor. Biotin har även betydelse för ett normalt fungerande nervsystem.
Selen
Selen är en antioxidant som skyddar kroppens celler (DNA, proteiner och lipider) från oxidativ skada. Selen har även betydelse för normal funktion av immunsystemet, sköldkörtel och normal spermatogenes.
Vitamin D
Vitamin D bidrar till benuppbyggnad, normal muskelfunktion och kroppens förmåga att ta upp kalcium och fosfor. Dessutom spelar vitamin D en bidragande roll för immunsystemet samt har viss antiinflammatorisk funktion.