Bli Vitamin Wells nästa studentambassadör – ansök nu!

Vill du få in en fot i arbetslivet vid sidan av plugget, börja bygga nätverk, lära dig allt om marknadsföring, projektledning, events, partnerskap och hur man skapar kreativa samarbeten? Då är Vitamin Wells nya student ambassadörsprogram något för dig!

Nu till hösten letar vi efter dig som vill vara Vitamin Wells ansikte utåt i studentstäderna Stockholm, Uppsala, Lund, Göteborg, Örebro, Linköping och Luleå. För att bli studentambassadör behöver du vara social och kreativ, hälsosam och sportig, älska marknadsföring och sociala medier och självklart digga våra drycker.

Sök genom att skicka ditt CV, ett personligt brev samt din fräschaste bild (fri för tolkning) till student@vitaminwell.se senast den 25e augusti.

Vitamin Well släcker törsten under tennisveckorna i Båstad

I sommar firar Vitamin Well tre år som officiell dryckessponsor till Skistar Swedish Open och Ericsson Open i Båstad. Tävlingarna pågår mellan 16-30 juli – och nu utvecklas samarbetet ytterligare.

Vitamin Well är på plats undertennisveckorna i Båstad och förser dam- och herrturneringens högklassiga spelare samt publik med välbehövliga törstsläckare.

– Vitamin Well är starkt förknippat med tennis och genom samarbetet kan vi erbjuda våra toppspelare och publik en välsmakande törstsläckare, säger Christer Hult, Tournament Director, Lagardère Sports.

I sommar växlar Vitamin Well upp engagemanget i ytterligare. Den flerfaldiga SM-medaljören Charlotte Karlsson håller i löpträningar under herrveckan och Vitamin Well Free Style tour intar Båstadscenen tillsammans med artisten Marlene den 19 juli. Dessutom har de specialdesignade flaskettiketterna en ny look.

– Vi vill vara den självklara drycken för tennisspelare och publik! Vitamin Well har ett långsiktigt engagemang i tennis, sedan 2016 är bl.a. Susanne Celik ambassadör och vi är även stolta sponsorer till Stockholm Open i oktober. För oss är det en självklarhet att synas under tennisveckorna i Båstad, säger Mariette Wolfers, Marknadschef Norden, Vitamin Well.

Emma Igelström och Vitamin Well till Karlstad Triathlon

Den 15-16 juli arrangeras Karlstad Triathlon för sjätte gången. I år får loppet extra stjärnglans då tidigare världssimmaren Emma Igelström deltar i den Olympiska distansen. Dessutom kommer Vitamin Well+ vara på plats och boosta samtliga deltagare med sportdryck.

–­Det ska bli superkul att komma till Karlstad. Jag har hört mycket om tävlingen och att den är riktigt bra. Jag uppskattar verkligen lokala tävlingar som Karlstad Triathlon, det blir ofta en familjär stämning, säger Emma Igelström, som är Vitamin Well-ambassadör.

Efter simkarriären har Emma Igelström gjort en gedigen triathlonsatsning, under våren kvalificerade hon sig för VM på Ironmandistansen som avgörs på Hawaii i höst.

–Jag har varit bäst i världen i simning, nu gör jag bara det som är kul, säger Igelström.

Loppet genomförs i de centrala delarna av Karlstad med start och mål i Mariebergsskogen, och består av grenarna simning, cykling och löpning. I Karlstad Triathlon finns det olika distanser för att alla ska kunna prova på sporten.

–Vitamin Well är en aktiv samarbetspartner in om konditionsidrott och det känns jättekul att ha med dem ombord när vi satsar långsiktigt på att utveckla vår verksamhet och våra motionslopp, berättar tidigare tennisproffset Magnus Norman som driver CAPA Karlstad.

Vitamin Well är även partner till Hammaröloppet, Karlstad Trailrun, Karlstadsimmet och Karlstad Swimrun som arrangeras av Capa Karlstad.

Vitamin Well+ är stolt partner till Tillsammans Cup

Den 6 juni är det dags för Tillsammans Cup – nationaldagens fotbollsfestival där unga möter unga, oavsett bakgrund. Förra året arrangerades evenemanget för första gången i Stockholm. Nu växer initiativet och Tillsammans Cup kommer att spelas på 13 orter runt om i Sverige.

Tillsammans Cup är en fotbollsturnering där ungdomar som nyligen kommit till Sverige och de som bott här länge blandas i olika lag för en heldags vänskapsturnering.

–­Vårt mål är att fylla varje gräsplätt i Sverige för att fira nationaldagen så som den borde firas – i kärleken och gemenskapens tecken, säger Marica Määtä som är medgrundare till Tillsammans Cup.

Vitamin Well har under våren spridit Tillsammans Cups budskap via butiksmaterial och kommer att förse alla spelare och ledare med sportdryck under nationaldagen. Deltagarsiffran väntas bli närmare 4000.

–Det är oerhört kul att Tillsammans Cup växer. Vitamin Well är glada att få vara med och bidra till en fantastisk fotbollsdag den 6 juni, säger Petter Ericson Hållén, Brand Manager, Vitamin Well.

Tillsammans Cup, som vem som helst kan arrangera, kommer spelas på följande orter:

– Stockholm
– Göteborg
– Eskilstuna
– Fisksätra
– Habo
– Höga Kusten
– Motala
– Sätra
– Tullinge
– Åkersberga
– Örebro
– Örnsköldsvik
– Övertorneå

Om Tillsammans Cup

Tillsammans Cup är en fotbollsturnering som äger rum varje år på nationaldagen. Nyanlända och etablerade ungdomar blandas upp i lag och spelar fotboll för att främja nya vänskaper och ett öppet Sverige. Vem som helst, privatpersoner, föreningar, skolor och företag, bjuds nu in att själva arrangera en egen lokal Tillsammans Cup på nationaldagen.

Läs mer om hur du kan arrangera Tillsammans Cup.

Vitamin Well satsar på beachvolley – i samarbete med Martin Appelgren och Simon Bohman

Vitamin Well laddar upp inför sommaren och satsar på Sveriges främsta namn inom beachvolleyboll – Martin Appelgren och Simon Bohman.

De två beachvolleykillarna är Sveriges högst rankade lag på herrsidan och inledde förra året en satsning mot OS i Tokyo 2020.

-Vi har vunnit det mesta i Sverige och är nu redo att konkurrera med världseliten. Vi inledde 2017 riktigt starkt och hoppas kunna klättra högre upp på världsrankingen under säsongen. Känns riktigt roligt att vi nu har Vitamin Well med i laget, med deras stöttning kommer vi att komma iväg på fler tävlingar och kan skaffa oss viktig erfarenhet och rankingpoäng inför framtiden, säger Martin Appelgren

-Samarbetet känns otroligt kul och genuint då det är produkter vi tycker om och gärna representerar! Vi älskar smakerna och tycker att Vitamin Wells drycker passar likt handen i handsken med vår sommarsport beachvolleyboll där man ständigt måste fylla på vätskeförrådet under svettiga sommardagar, säger Simon Bohman.

Vitamin Wells nya ambassadörer kommer att engagera sig samt delta i välgörenhetsloppet Vitamin Well Run of Hope vilket går av stapeln den 7 oktober. Redan under Swedish Open 16–23 juli kommer Vitamin Well att anordna ett beachvolleyboll-event tillsammans med Martin Appelgren och Simon Bohman.

– Martin Appelgren och Simon Bohman är de absolut bästa representanterna för sommarsporten beachvolley. Vitamin Well är en given törstsläckare efter ett skönt träningspass – speciellt under varma sommardagar, säger Mariette Wolfers, Marknadschef Norden Vitamin Well.

Förutom satsningen på volleybollambassadörerna Martin Appelgren och Simon Bohman kommer Vitamin Well att sponsra en stor dam beachvolleyturnering i Laholm 6–9 juli – CEV BEACH VOLLEYBALL SATELLITE LAHOLM.

 

Vitamin Well+ inleder samarbete med toppcyklister

Vintern har tinat bort och cykelsäsongen är äntligen igång på allvar. Nu gör också sportdrycken Vitamin Well+ en omfattande satsning på cykelsporten tillsammans med flera namnkunniga ambassadörer. Både inom landsväg och MTB.

Två av cykelprofilerna är Tobias Ludvigsson och Jonas Ahlstrand som båda tillhör den absoluta toppen av Sveriges landsvägscyklister.

– Det är kul att Vitamin Well satsar på cykelsporten, det är en resa jag vill vara med på framåt, säger Giro d’Italia-aktuelle Tobias Ludvigsson och fortsätter:

– Sportdrycken är ett smidigt och gott sätt att få i sig elektrolyter och aminosyror som du behöver i samband med träning och tävling. Det är också skönt att den finns som i en sockerfri version när du vill alternera.

Förutom landsvägscyklisterna ingår även mountainbikestjärnorna Ida Jansson och Calle Friberg samt triathleten Lisa Nordén i ambassadörskvintetten. Nordén är Sveriges bästa triathlet och har bland annat ett OS-silver och Bragdguld på meritlistan.

–­­Det är fantastiskt att kunna presentera så namnstarka atleter. De är alla häftiga profiler och oerhört proffsiga i sitt idrottsutövande. Det är ett kvitto på att funktionen i vår sportdryck håller måttet och mer därtill, säger Petter Ericson Hållén, Brand Manager, Vitamin Well.

Förutom satsningen med cykelambassadörerna kommer Vitamin Well vara med vid en rad olika cykellopp under säsongen. Redan den 12-14 maj som officiell sportdryck till Skandisloppet i Uppsala.

De fyra cykelambassadörerna stärker Vitamin Wells team av starka idrottsprofiler ytterligare. Sedan tidigare samarbetar företaget med Zlatan Ibrahimovic, längdåkaren Stina Nilsson, golfaren Alex Norén, tennisspelarna Mikael och Elias Ymer samt Svenska Fotbollförbundet.

Lisa Nordén

Triathlet

OS-silver, 2 VM-guld, 9 SM-guld

Aktuell: Tävlar i VM-serien, bland annat i Stockholm i augusti.

Tobias Ludvigsson

Landsvägscyklist

Aktuell: Tävlar för franska stallet FDJ i Giro d’ItaliaIda Jansson

Mountainbikecyklist

1 JVM-gul

Aktuell: med i SOK:s talanggrupp

Jonas Ahlstrand

Landsvägscyklist

4 professionella segrar

Calle Friberg

Mountainbikecyklist

15 SM-medaljer

Free Style Tour med Linnea Henriksson

Nu på Valborg drar vi igång Vitamin Well Free Style Tour! Första stoppet blir festivalen Åre Sessions därefter står bland annat Halmstad, Hudikkalaset och Göteborg på tur.

Efter helgens festival i Åre åker Free Style tour vidare söderut till Linneas hemstad Halmstad i maj där hon ger årets enda mer intima spelning. Några veckor senare bär det av till Hudikkalaset där andra aktuella artister medverkar innan touren gör sitt sista stopp på Hotell Nöjesguiden i Göteborg den 10-12 augusti.

Linnea som är aktuell med nytt musiksläpp har länge valt att gå sin egen väg och med sin egna fria stil är hon en självklar ambassadör för Vitamin Well Free Style. Linnea och Vitamin Well kommer att följas åt under sommaren, även efter spelningen i Halmstad.

– Samarbetet med Vitamin Well ska bli så kul! Jag gillar varumärket, musiksatsningen och att konceptet med att vara lite friare går hand i hand med hur jag tänker. Dessutom har jag ändå alltid med mig dryckerna på turné, det är sen gammalt, säger Linnea Henriksson

Fotbollslandslagets Olivia Schough vann matchen mot oron och ensamheten

Sömnlöshet, oro och ekande ensamhet – för ett par år sedan var Olivia Schoughs fotbollsvardag grå och glädjelös. Inför sommarens EM är anfallaren starkare än någonsin. Hur? Mentala brottningsmatcher och meditation.

Klockan har nätt och jämnt passerat sex på morgonen när jag går på planet i Faro, Portugal. Jag är på väg från landslagets träningsläger i Algarve, spelarna sitter redan ner på sina platser när jag passerar i gången.

– Hallå, Vitamin Well! Var är våra drycker, ser ni inte att vi behöver energi?

Olivia Schoughs rop bryter den sömndruckna tystnaden och river ner skratt bland lagkamraterna.

Precis så har Fotbollssverige lärt känna den kvickfotade anfallaren sedan hon slog igenom i landslaget 2013. Spexig, sprallig och full av energi. Men enligt Olivia själv har hon förändrats sedan debuten i blågult.

– Det har hänt mycket på det personliga planet. Då hade jag hur mycket energi som helst, skämtade och dansade hela tiden. Nu väljer jag mina lägen mer, jag har nog blivit lite mer vuxen, berättar Schough när vi träffas i Eskilstuna ett par veckor efter Algarve.

När Olivia pratar om förändring och sin egen utveckling återkommer hon ofta till 2014. Året då hon värvades till det tyska storlaget Bayern München. Det som skulle bli ett stort steg framåt i karriären blev istället en smärtsam men viktig lärpeng.

– Det var extremt mycket tuffare än jag trott. Jag åkte på en svår knäskada direkt och när jag äntligen var tillbaka fick jag en halsinfektion som höll mig borta från planen på nytt. Jag mådde psykiskt dåligt av hela grejen och framförallt – att jag aldrig fick chansen att visa upp mig.
Efter ett halvår bröt den tyska klubben kontraktet med anfallaren – och efter många turer gick flyttlasset oväntat till Ryssland och Rossijanka.

– Folk såg det som ett misslyckande att flytta till Ryssland men jag ville bara spela fotboll. Och i efterhand är jag så glad att jag tog det beslutet.

”Jag fick stirra ner ensamheten”

Efter ett halvår av skador, sjukdomar och bänknötande fick Schough äntligen chansen att spela fotboll. Men det sociala livet var betydligt mer komplicerat – inte minst eftersom varken tränarna eller lagkamraterna pratade engelska överhuvudtaget. Olivia tvingades istället till något hon aldrig gjort tidigare.

– Jag fick stirra ner ensamheten helt enkelt. Vilket var jättejobbigt eftersom jag är en väldigt social person. Jag kunde inte sova ordentligt utan låg vaken och oroade mig för saker, jag tänkte alldeles för mycket.

För att härda ut tog Olivia hjälp av mindfulness-appar och meditation. Hon ökade träningsdosen, vann den utdragna brottningsmatchen med tristessen och avslutade sejouren i öst som en starkare person. Både mentalt och fysiskt.

– Jag lärde nog känna mig själv som person i Ryssland. Tvingades umgås med mig själv. Det är något som jag tar med mig, att jag inte alltid behöver tacka ja till allt socialt som händer. Det är skönt att vara bekväm med lugnet och ensamheten.

– Jag kan fokusera på fotbollen och har blivit en bättre spelare. Det är så viktigt att kunna hämta energi mellan träningar och matcher.

”Man går in i bubblan och bara kör. Det är underbart.”

Det är en av vårens första dagar och jag träffar Olivia igen. Solens strålar sträcker sig ända in till vårt bord där Olivias lunch precis kommit in. En stor kycklingsallad med extra haloumi. Hon brister ut i ett nytt brett leende.

– Jag kommer aldrig kunna äta upp det här, men det är så sjukt gott.

Det är här i Eskilstuna och klubben United som Olivia ska bevisa sina kvalitéer, ta en startplats i landslaget och göra sommarens EM till sitt bästa mästerskap. Hon har redan 50 landskamper på kontot men känner ändå att det finns mycket mer att ta av i den gulblå tröjan.

– Det är fullt fokus på att spela bra här i Eskilstuna och komma med mycket energi till landslagssamlingarna inför EM. Jag har lagt in fler fyspass i träningen och slagit personbästa i typ alla styrkeövningar. Jag känner mig starkare än någonsin.

Det är svårt att få några ordentliga svar från Olivia när frågorna handlar om själva EM och känslorna inför turneringen.

– Jag vet inte riktigt, när det är EM då är det EM liksom. Man går in i bubblan och bara kör. Det är underbart.

Olivias ögon lyser ikapp med solen samtidigt som hon yvigt försöker illustrera en bubbla med händerna.

Tallrikarna på bordet är tomma men vi hinner inte dricka kaffe. Olivia måste iväg till gymmet för ett benpass. Efter träningen ska hon hem till lägenheten och inte göra någonting speciellt.

– En bra dag helt enkelt, säger Olivia med ett skratt och reser sig från stolen.

Sommarens friaste dryck är här – Vitamin Well Free Style

Efter vinterns succé med Vitamin Well Awake fortsätter Vitamin Well att fylla hyllorna med nya törstsläckande favoriter! Den här gången utökar de sitt sockerfria och kolsyrade sortiment med Vitamin Well Free Style med smak av päron och citron.

 Vitamin Well Free Style uppmanar till att vara lite friare och att gå sin egen väg. Allt är inte svart eller vitt. Tråkigt kan vara kul. Och sött kan vara sockerfritt.

– Det känns jättekul att få addera ytterligare en fri törstsläckare till Vitamin Well–familjen. Vi är övertygade om att Vitamin Well Free Style kommer att bli en självklar sockerfri sommarfavorit, säger Mariette Wolfers, Nordisk marknadschef för Vitamin Well.

Vitamin Well Free Style blir den fjärde smaken i Vitamin Well Free-serien som sedan tidigare består av: Free Spirit med smak av citron/fläder, Free Mind som smakar äpple/ingefära och Free Ride som smakar ananas/grape. Samtliga är baserade på svenskt källvatten.

Vitamin Well Free Style kommer att finnas i dagligvaruhandeln från v. 14 till ett rekommenderat pris på 25 kronor.

Stay free!

 

Vitamin Well+ laddar upp med fotbollslandslaget

Det har gått ett halvår sedan landslagets OS-bragd i Rio – nu är siktet inställt på Europamästerskapet i Holland och nya medaljer. Sportdrycken Vitamin Well+ kommer vara med hela vägen fram till mästerskapet och ladda upp tillsammans med landslaget.

– Det känns grymt att Vitamin Well+ har en sådan tydlig satsning på vårt landslag. De har ett proffsigt bemötande och vi har en ömsesidig passion för fotbollen, vilket gör det roligt att jobba tillsammans, säger landslagets mittfältare Lisa Dahlkvist.

Vill bidra till hypen

Vitamin Well+ är officiell sportdryck till samtliga svenska fotbollslandslag – däribland herr- och U21-landslaget. Men inför sommaren 2017 ligger fokus främst på damerna. Tillsammans med utvalda spelare i laget kommer Vitamin Well+ bland annat publicera intervjuer, filmklipp och arrangera tävlingar.

– Vi vill bidra till intresset och skapa en hype kring landslaget inför sommarens mästerskap i Holland. De är fantastiska ambassadörer och förtjänar än mer uppmärksamhet, säger Petter Ericson Hållén, Brand Manager Vitamin Well och fortsätter:

– Det är ett gäng med härliga, starka personligheter med en tydlig ödmjukhet i sitt sätt att vara – trots att de är världsklasspelare. De är mycket inspirerande att arbeta tillsammans med och inte minst viktiga förebilder.

EM i Holland spelas mellan 16 juli och 8 augusti. Dessförinnan är det landslagssamling i Trelleborg i april och flera träningsmatcher närmare mästerskapet.